About Us

Real Estate salient is a powerful business theme that provides a fast way for companies or freelancers to create an awesome online presence. Also, Sydney provides all the construction blocks you need to rapidly create an engaging front page.

Internet- vs reguliere makelaar?

Internet- vs reguliere makelaar?

Als koper of verkoper van onroerend goed heb je de mogelijkheid om de deskundigheid in te roepen van een reguliere makelaar Amstelveen of een internetmakelaar. Beide hebben hun pro- en contra-zijde. Je bepaalt zelf welke van deze makelaars voldoet in je pakket aan vereisten. De courtage van internetmakelaars is vaak goedkoper dan die van de reguliere makelaar. Dit onder meer, omdat hij je op afstand assisteert in de koop of verkoop. Dat is dus goedkoper dan die van de reguliere makelaar, die bijvoorbeeld moet uitrijden voor het bezichtigen van de woningen. Bij de verkoop van de woning met behulp van een internetmakelaar zul je dan ook zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Daar deze internetmakelaar de zaken digitaal voor je regelt. Je zult bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen moeten doen en zelf de foto’s van de woningen moeten maken.

Takenpakket internetmakelaar

Het standaard takenpakket van een internetmakelaar is bepalend voor de keuze in een digitale makelaars dienstverlening of een traditionele makelaar. De internetmakelaar regelt dus al zijn zaken digitaal, bijvoorbeeld het online inplannen van bezichtigingen en het vaststellen van de waarde van de woning. De online makelaar levert het verkoopmateriaal, stelt in samenwerking met jou de vraagprijs vast en adverteert de woning op diverse websites, waaronder Funda. Daarnaast draagt hij via zijn digitale dienstverlening zorg voor een digitale brochure/te koop bord, adviseert hij over de onderhandelingen en stelt de koopovereenkomst op. Ook bij de internetmakelaar kun je overeenkomen in deelopdrachten en daarbij bepalen om zelf een deel van het proces van koop of verkoop te doen en een deel uit te besteden aan de makelaar. Naast het standaardpakket kunnen er opties worden opgenomen naar gelang de aard van de opdracht. Dat verschilt dus per internetmakelaar.

Traditionele makelaar

Het takenpakket bij de reguliere, traditionele makelaar komt ongeveer overeen met die van de internetmakelaar. Het verschil tussen beide opties zit in het persoonlijk contact. De traditionele makelaar is lijfelijk persoonlijk aanwezig om je te assisteren in de koop en verkoop van de woning. Jij bepaalt dus waar je prioriteit in de dienstverlening naar uitgaat: digitaal of persoonlijk.

Voorma & Millenaar makelaars – taxateurs o.g. Amstelveen

Amsterdamseweg 176
1182 HL Amstelveen

info@seo-hulp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *